maanantai 20. lokakuuta 2014

Hipun kanssa kalahommissa

Hippu on nyt yksin reisussa, kun Nönöllä on juoksu. Hippu on ollut tutustumassa ensi kertaa elämässään metsästyksen ohella toiseen luonnossa tapahtuvaan hommaan, kalastukseen ja kalojen käsittelyyn. Hippu on kaikessa mukana. Kyllä vielä ennen kuun loppua metsälläkin käydään. Piru vie, on ollut huonoa tuuria, kun linnut ei tahdo kestää haukussa. Pari kertaa on ollut hyvä teeri haukku, seurausta ja kolmas paikka ja eikös mitä isäntä tyrii ja ampuu ohi! Sihtileipää. Olihan se kerran metsohaukkukin, muttei kestänyt haukussa jostain syystä. Pyitä haukutaan ja seurataan oikein urakalla, mutta niitä ei kuulemma ammuta. No on se tapa tuokin. Metsämiesten juttusista päätellen on lintukanta täälläkin tänä syksynä aika surkea. Voi tulla ihan tyhjiäkin reissuja ilman näköhavaintoja.

Hirvihommiin ei isäntä ole vielä tänä syksynä ehtinyt, taitaa jäädä väliin tältä syksyltä, jos luvat porukalla käytetty marraskuuhun mennessä.


Tässä on vähän toisenlainen haju kuin linnussa, mutta pirun hyvää paistettuna


Fileraushommat menossayllä muikun lajittelua, perkausta ja mädin talteenoottoa. Alla valmiita muikkutuotteita purkissa


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen kuvaus ja kuvat yhä harvenevasta alkutuotannosta Suomessa. Kalankäsittelyyn ei taida olla suomalaisia jonossa tulossa?

    VastaaPoista