maanantai 23. huhtikuuta 2012

Koirapäivää vietetään tänään 24.4.

Koiramme lehti kirjoittaa:
Koirapäivän teema on: Vastuu koiran omistajana. Kennelliitto näkyy Helsingin Narinkkatorilla, jossa aloitustapahtuma on aamulla klo 9.00. Tapahtumassa jaetaan tietoa vastuullisesta koiranomistamisesta ja tavoitteena on tehdä Koiranpäivä tunnetuksi ja saada se virallisesti almanakkaan. Valokuvakilpailukin järjestetään.

Ja lehti jatkaa Ritva Raipan tekstillä huonosti kohdelluista koirista. Juopot ja huumeveikot pitävät koiria ja kohtelevat niitä törkeästi. Humalaiset juottavat koiransa känniin, koira voi pahimmoillaan löytyä oksennusten ja jätösten keskeltä kännisen omistajansa vierestä....eläintepitokiellon jälkeen hankitaan uusi koira toiselta paikkakunnalta.

Positiivisempia kirjoituksia oli koirakahviloista, joihin lemmikin voi viedä kaveriksi "kahville".
Tampereella avattu koirakahvila on koiranomistajien yhteinen olohuone. Sepä voikin olla hyvä tapa parantaa niin koirien kuin ihmistenkin vuorovaikutustaitoja ja tietysti ilman päihteitä.

Suomenpystykorvan alkujuurista on lehdessä myös Pekka Kinnusen artikkeli, jossa kerrotaan että v. 1979 suomenpystykorva on valittu kansalliskoiraksemme. Rotu on supisuomalainen ja se sopii lintu- ja hirvikoiraksi ja jotkut yksilöt jopa karhujahtiin. Rotu on erittäin uskollinen isännälleen ja sillä on voimakas vartiointivietti. Nönö edustaa tätä hienoa rotua ihan tyylipuhtaasti, pieni koira on osoittanut älykkyytensä ja sitkeytensä jo nyt, vaikka on vasta saavuttanut 8 kuukauden iän. Pieni silmäterä onkin mukana kaikessa mahdollisessa tekemisessä - toissapäivänä jopa kesärenkaan vaihdossa:)

Vaihtelevaa tekemistä


Hirvensarvien kalistelua yhdessä emon kanssa. Ensi syksynä saatan päästä jo hirvimetsälle mukaan, ainakin seuraamaan miten siellä toimitaan.

Saaliin repiminen on ihan perusviettiä:) Olen kuullut isäntäni ihmettelevän emoni metsästystaitoja ja hyvää yhteistyötä. Aionkin ottaa mallia emostani.


Mustalampi:
Täällä talossa on tekemistä aina niin paljon että uuvun välillä ihan totaalisesti.....auringon lämmössä on hyvä ottaa välillä nokoset.

Koti:
Sunnuntai 22.4.: Nönö vietti päivän lähes kokonaan vaaka-asennossa ja seuraili vain raukein silmin isäntäväen puuhasteluja. Parin päivän seikkailut vaativat kunnon palautumisen.